recept
Recept Bolcourgettesoep
Deze heerlijke courgettesoep is eenvoudig zelf te maken. Ga per persoon uit van 1 bolcourgette. Het recept gaat uit van 4 personen:
Ingrediënten
- 4 bolcourgettes
- 3 sjalotjes
- 2 teentjes knoflook
- 2 blokjes groentenbouillon
- zure room (200ml)
- voor de liefhebber: spekjes
- zout en peper
- peterselie en bieslook voor decoratie
Bereiding
- Snijd het kapje van de courgette af. Dat kun je recht afsnijden, maar je kunt er ook een kartelrand van maken, zoals ik heb gedaan.
- Hol de courgettes voorzichtig uit. Zorg ervoor dat de schil niet kapot gaat.
- Snijd het vruchtvlees in kleinere blokjes . De zachte zaadjes hoef je niet persé te verwijderen.
- Snipper de sjalotten en de knoflook en bak deze glazig in de soeppan.
- Doe het vruchtvlees van de courgette bij de sjalotten en knoflook en bak op een getemperd vuur deze 5 minuten. Wel regelmatig blijven roeren.
- Haal wat blokjes courgette uit de pan om straks weer bij de soep te voegen bij het opdienen (voor de bite).
- Doe de bouillonblokjes en een liter water in de soeppan en kook dit geheel zo’n tien minuten.
- Bak eventueel ondertussen de spekjes uit en laat die vervolgens rusten.
- Blender de soep met de staafmixer tot een glad geheel.
- Doe de zure room er bij en ga om dit goed te mengen met de staafmixer er nog even kort doorheen.
- Zorg dat de soep niet weer gaat koken om schifting van de zure room te voorkomen.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Vul de courgettes met de soep, doe de achter gebleven blokjes courgette en eventueel de spekblokjes erin. Decoreer de soep met wat klein gesneden peterselie en bieslook.
- Eet smakelijk.
??????
PS Met dank aan mijn dochter voor de support, het afproeven, de adviezen en de gezelligheid.