Recept
Valentijnkoekjes
Met jam kun je zoveel meer dan het alleen op een beschuitje te smeren. Wat vind je van deze Valentijnkoekjes. Ze zijn heerlijk en eenvoudig te maken. Je kunt elke jamsoort gebruiken, maar voor deze hebben we gekozen voor de pruimenjam met rode port. Wil je ze ook zelf maken, kies dan een lekker jammetje en ga aan de slag met onderstaand recept. Succes verzekerd
INGREDIËNTEN
200 g bloem
100 g witte basterdsuiker
75 g koude boter
drupje citroensap
snufje zout
1 ei
gladde rode jam
RECEPT
1. Kneed alle ingrediënten – behalve uiteraard de jam – tot een mooi samenhangend deeg. Leg in plastic folie weg in de koelkast en laat minstens een halfuur rusten.
2. Verwarm de oven voor op 175 graden. Bestrooi het werkvlak met bloem en bedek de bakplaat met bakpapier.
3. Rol het deeg dun uit. Steek uit met gelijke rondjes (dit kan met een vorm maar ook met een glaasje). Steek daarna de helft van de rondjes uit met een kleine hartvorm.
4. Bestrijk vervolgens de dichte rondjes deeg met een dunne laag jam en laat een randje rondom leeg. Gebruik maar een dun laagje jam, anders loopt het er tijdens het bakken overheen!
5. De rondjes met een hartje erin leg je vervolgens voorzichtig over de bodems heen. Druk voorzichtig de rand aan de buitenkant aan.
6. Bak de koekjes in 15-20 minuten gaar en laat afkoelen. Bewaar ze in een luchtdichte trommel.